Hoe te gebruiken?

3513437333_6f233e1582_o
Op de huid

Etherische oliën kun je op de huid aanbrengen. Sommige oliën dienen echter verdund te worden met een draagolie voordat ze op de huid kunnen worden aangebracht. Hiervoor kun je kokosolie, olijfolie, jojobaolie, druivenpitolie of amandelolie gebruiken. Wanneer een olie onverdund (dus puur) aangebracht kan worden staat dit op het etiket vermeld. Je kunt hiervoor ook een rollertje of neusinhaler maken, zodat ze ook mee kunnen voor onderweg naar werk, school of op vakantie.

35759096685_428d359080_o
Aromatisch

Etherische oliën kun je rechtstreeks uit het flesje inhaleren. Je kunt ze ook gebruiken in een luchtbevochtiger (diffuser), of een druppel olie in je handpalmen wrijven en dan inhaleren. Ook kun je de olie bijvoorbeeld aanbrengen op een watje of een zakdoek en vervolgens inhaleren.

diffuseraria
Inwendig

Omdat de oliën van Young Living van therapeutische kwaliteit zijn, kunnen veel van deze oliën ook inwendig gebruikt worden. Lees áltijd de beschrijving op het flesje om te weten of die bepaalde olie veilig is bevonden voor intern gebruik. Gebruik nooit etherische olie van een minder goede kwaliteit inwendig ondanks dat hier niet op staat vermeld dat je deze niet inwendig mag gebruiken.

Voor jou en je gezin

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de voordelen zijn van deze etherische oliën en wat ze voor jou en je gezin zouden kunnen betekenen.

Oliën kunnen voor diverse doeleinden worden ingezet. Dit is een van de redenen waarom ik ze dagelijks gebruik en er zo blij mee ben.

Thuis gebruiken wij etherische oliën voor bijvoorbeeld betere concentratie (ook op school), rustige nachten, verstopte neus, ondersteuning in de gronding en bij hoofdpijn.

Als we alleen al kijken naar onze favoriete olie Lavender dan kunnen we al een behoorlijke lijst maken waarvoor we deze olie hebben gebruikt:

  • ondersteunend bij blaren
  • jeukstillend bij muggenbulten
  • heerlijk ontspannend aroma in huis of in bad
  • rustgevend voor en tijdens het slapen
  • de geur van lavendel is heerlijk en verdrijft nare geurtjes uit je huis

 • Hoe snel werken etherische oliën?

  Binnen 22 seconden bereiken de moleculen de hersenen, binnen 2 minuten zitten ze in de bloedstroom en binnen 20 minuten heeft elke cel in het lichaam de etherische olie opgenomen.

Workshops

Op afspraak organiseer ik workshops waarin ik je leer om de oliën toe te passen in je dagelijks leven. We gaan dan praktisch aan de slag met het gebruik van oliën in natuurlijke producten zodat je chemische producten niet meer nodig hebt. 

 

Young Living heeft een zeer uitgebreid assortiment producten. Van etherische oliën tot schoonmaakmiddelen. Alles voor je gezondheid en vrij van chemicaliën!